Beskyttelse af drikkevand.

I Danmark er så heldige at vi kan hente vores drikkevand direkte fra vores grundvand. Derfor er det også viktigt at vi beskytter grundvandet.

Growing trees network

En ildsjæl og idémand Lars Heidelberg  fra Hadsten er igang med at sørge for, at der bliver plantet 1 million nye træer til gavn for grundvandet.

Se mere her

Pressen skrev.

26 December 2012.

Fremover skal samtlige af Danmarks cirka 2.500 almene vandforsyninger én gang om året indberette, hvor mange boringer de har lukket og af hvilken årsag.

Maskinbladet.dk
Mere kontrol med lukning af vandboringer. (Se her)

09 November 2012.

16,3 millioner kroner i en tilskudsordning til boringsnære beskyttelseszoner betyder, at Sønderborg Kommune får 300.000 kroner af Miløministeriet.

Jyskevestkysten:
Sønderborg får 300,000 kr til beskyttelsezoner. (Se her)

09 November 2012.

Tilskudsordning til beskyttelse af grundvandet blev sat i gang af Miljøministeriet 1. juli 2012, og på mindre end 14 dage blev der indsendt ansøgninger for samtlige 16,3 millioner kroner, der var afsat.

TV2 Fyn:
Penge til at beskytte grundvand. (Se her)

10 Maj 2012.

Naturstyrelsen, Aalborg, afslutter i dag et projekt med flere formål. Undersøgelserne er foretaget af Rambøll, der med seismiske målinger har afdækket kalklagene i Thy samt en kortlægning af forekomsterne af grundvand.

Nordjyske.dk:
Grundvand er undersøgt. (Se her)

13 Marts 2012.

Mariagerfjord Kommune har ventet i to år på, at staten eller Naturstyrelsen blev færdige med en kortlægning over undergrunden i og omkring Hobro.

Nordjyske.dk:
Rent vand sikkres Hobro. (Se her)