Det kan godt lade sig gøre.

Det kan godt lade sig gøre at undgå GMO og så tjene på det samtidig. Denne landmand spare ca 70,000 i kvartalet på medicin efter han stoppede med at bruge GMO foder.

 

Nyheds indslag fra TV2 Østjylland.

 

Det kunne være at Dansk landbrug skulle kikke lidt på hvad der sker i vores nabo lande. 26 ud af 30 af EU største supermarkeder har besluttet, at deres egne private label-produkter skal være GMO-fri.

Maskinbladet.dk
(Se mere her)

Kemigiganten BASF besluttede i denne uge, at de holder op med at anvende GMO i Europa. Beslutningen betyder, at BASF indstiller dyrkningen af deres famøse EU-godkendte GMO-kartoffel,Amflora.

Greenpeace Danmark.

(Se mere her)

Bagsiden af det fantastiske landbrug

Industri landbruget i Danmark føre sig frem med at de har nogen af de mest miljøvenlige landbrug. De glemmer bare lige at nævne baggrunden for det foder de fylder deres dyr med.

Regnskov betaler for dansk landbrugssucces.

Det er på tide at Dansk landbrug tager et socialt ansvar. På lige fod med sko og tøj producenter skal redegøre om deres produkter ikke er produceret af børnearbejdere under slave ligene forhold. Landbruget synes ikke, at det er deres ansvar, når de importerer soja fra Brasilien og Argentina, og derved giver anledning til, at regnskoven fældes i større omfang. samtidig med at gmo-soja sprøjtes med ATRAZIN og ROUND UP uden at der tages hensyn til landarbejderne. Hvilket betyder mange børn fødes misdannede samtidige med mange kvinder aborterer - dødeligheden er steget med omkring 400% i de områder hvor Dansk landbrug får deres Soja protien foder til de danske svineproducenter .(Se mere her)

Dan Watch skriver.


Hvert år pumpes flere hundrede millioner liter sprøjtegift ud over sojamarker i Argentina for at sikre, at du kan få æg, bacon, mælk og koteletter. Sprøjtegiften er mistænkt for at stå bag en stigning i antallet af aborter, misdannelser, kræfttilfælde og andre livstruende sygdomme i Argentina. Dansk landbrug importerer hvert år argentinsk soja for milliarder til dyrefoder. Soja er for de fleste forbrugere noget man laver tofu af. Men i virkeligheden findes soja i en stor del af de fødevarer, vi spiser. Især fordi soja bruges som protein i foderet til vores svin, køer og høns. så de kan lave kød, æg og mælk til forbrugerne. 

Landbruget kender ikke til misdannelser.

Flere store danske virksomheder med politikker om bæredygtighed er involveret i brugen af Argentinsk soja. Alligevel kender de ikke til mistanken om, at den massive sprøjtning med glyphosat kan give misdannelser hos nyfødte. (Se mere her)

Fakta: Mad med skjult soja.

Få danskere er klar over, at de er storforbrugere af soja. For det bruges både som foder til landbrugets dyr og som ingrediens i en lang række fødevarer - 94 procent af verdens sojabønner bruges til at producere sojaolie, sojaskrå og sojalecitin. Alle tre ting bruges til foder eller direkte i mange af de fødevarer, vi spiser i vores dagligdag  (Se mere her)

Landbruges giftige bagside.

Soja er for de fleste forbrugere noget man laver tofu af. Men i virkeligheden findes soja i en stor del af de fødevarer, vi spiser. Især fordi soja bruges som protein i foderet til vores svin, køer og høns. så de kan lave kød, æg og mælk til forbrugerne.  (Se mere her)

Danmarks naturfredningsforening Skriver.

 

Stil krav nu til import af soja. Behovet for soja i den danske svineproduktion påvirker miljøet både i dyrkningslandet og i Danmark. Derfor må de danske politikere forholde sig til, hvor stor en svineproduktion miljøet kan bære.

Kravene til import af soja skal være langt skrappere, end de er i dag, mener  Danmarks Naturfredningsforening. Dyrkning af soja i Sydamerika er medvirkende til fældning af regnskov og oppløjning af savanneområder, og den giver alvorlige sundhedsproblemer for lokalbefolkningen. (Se mere her)

Du er velkommen til at skrive din kommentar, men vi opfordrer dig kraftigt til at skrive den sobert og redeligt og undgå personangreb. Personangreb og krænkene komentare vil blive slettet.